Visie

Kinderopvang De Vrolijke Vis werkt met een visie. Deze ligt aan de basis van ons handelen die in het pedagogisch beleidsplan worden beschreven. Ons beeld over kinderopvang en de manier van opvoeden, komen hieronder grondig aan bod. Ieder kind is uniek, en krijgt daarom bij ons de individuele begeleiding die hij of zij nodig heeft.

De visie is ten alle tijden de leidraad voor ons handelen, en luidt als volgt:

De visie van Kinderopvang De Vrolijke Vis is het bieden van een gezonde start voor uw kind, waarbij de focus ligt op ontdekken, beleven en grenzen verleggen, maar vooral op plezier maken!’

Hieruit kunnen we een aantal hoofdpijlers halen die kinderopvang De Vrolijke Vis omschrijven en aan de basis liggen van het pedagogisch beleidsplan:

Ontdekken, beleven, grenzen verleggen en plezier maken.

Bij Kinderopvang De Vrolijke Vis maken wij het leuk voor kinderen en proberen we om hen zoveel mogelijk thuis te laten voelen. Het is een plek waar ze de vrijheid krijgen om zichzelf te ontdekken, nieuwe avonturen kunnen beleven en de eigen grenzen kunnen verleggen. Met als prioriteit een veilig gevoel te creëren en plezier te maken.

Beweging is gezond.

Bewegen stimuleert de ontwikkeling van het lichaam (de fijne en grove motoriek) en de hersenen. Als je kinderen in hun eerste levensjaren aanleert om regelmatig te bewegen, zullen zij daar later profijt van hebben. Zo streven wij er naar om kinderen te laten bewegen op een wijze die hen aanstaat.

Buitenspelen bevordert de ontwikkeling.

Voor kinderen is er niks fijner dan buiten spelen met leeftijdgenootjes. Hutten bouwen, klimmen, ravotten, zandtaartjes maken en samen nieuwe spelletjes ontdekken. Deze sociale binding zorgt voor een goede ontwikkeling van het kind. Bovendien is het bewezen dat kinderen een gezond en evenwichtig groeipatroon beleven als ze veel bewegen en spelen. Hierdoor hebben ze relatief minder kans op ongelukjes en botbreuken. Het herstel bij ziekte zou ook sneller verlopen. Daarbij heeft buitenspelen een positief effect op het concentratievermogen en de leerprestaties in een later stadium.

Een evenwichtig eetpatroon is noodzakelijk.

Een gezond eetpatroon is belangrijk! Eén op de acht kinderen is momenteel te dik. Dit heeft dus niet alleen gevolgen voor de gezondheid van de kinderen, maar ook voor het mentale welzijn. Kinderopvang De Vrolijke Vis wil kinderen graag een goede basis meegeven voor een gezonde leefstijl. Naast bewegen, staan wij in voor gezonde voeding en goede eetgewoontes. Wij geloven in het gezegde: ‘jong geleerd is oud gedaan!’

Een educatieve voorbereiding.

Kinderopvang De Vrolijke Vis werkt samen met de organisatie ‘Voor- en Vroegschoolse Educatie’ (VVE). Dit biedt kinderen de mogelijkheid om zich educatief te kunnen voorbereiden op een goede overgang naar het basisonderwijs.

Kortom, gezondheid en educatie zit in het DNA van de organisatie! De Vrolijke Vis is de Gezondste kinderopvang van Tilburg in diverse facetten.

Hele lieve medewerkers

Olivia vind het echt heerlijk bij de Vis. De medewerkers zijn heel lief en eigenlijk wilt ze er wonen. De overdracht is altijd goed. Ze nemen de tijd voor je bij brengen en halen.

Anja de Groot