Vier ogen principe

De Vrolijke Vis hecht veel waarde aan de veiligheid van de kinderopvang. U vertrouwd immers u dierbaarste aan ons toe, om deze reden is er voor gekozen om naast het ernaar streven zoveel mogelijk met twee personen in het pand aanwezig te zijn gebruik te maken van een camera systeem.
Het vier ogen principe betekent dat er altijd een andere volwassene met een pedagogisch medewerker moet kunnen meekijken of meeluisteren. Het vier-ogen principe wordt als volgt vormgegeven.

Er wordt getracht altijd met minstens twee volwassenen te openen en sluiten. Dit kan één pedagogisch medewerker zijn en bijvoorbeeld de locatiemanager of houder. Wanneer de stamgroepen allen naar hun eigen groep gaan of tijdens pauzetijd kan het voorkomen dat de pedagogisch medewerker alleen is op de groep. Op dit moment kunnen de pedagogisch medewerker visueel contact houden door de ramen. Daarnaast wordt het vier ogen principe op dat moment nageleefd door middel van de camera’s.

Babyfoons

Het vier-ogenprincipe in de slaapkamer wordt gewaarborgd door middel van babyfoons. Op alle slaapkamers staat een babyfoon waardoor de andere pedagogisch medewerkers kunnen horen wat er in de slaapkamer gebeurt. Daarnaast trachten wij Kinderopvang De Vrolijke Vis zo transparant mogelijk te maken. Dit doen wij door de ramen doorzichtig te houden, zowel vanaf buiten als vanaf binnen.

Camera’s

Wij streven erna altijd meer dan twee volwassenen in het pand aanwezig te laten zijn. Soms zijn er situatie waarin dit niet mogelijk is tijdens bijvoorbeeld de opstart van het kinderopvang of in vakantieperiodes. Om deze reden heeft Kinderopvang De Vrolijke Vis ook camera’s. De camera’s zijn aanwezig in de leefruimte en slaapruimtes van alle groepen. De houder kan elk gewenst moment van de dag meekijken.

Hele lieve medewerkers

Olivia vind het echt heerlijk bij de Vis. De medewerkers zijn heel lief en eigenlijk wilt ze er wonen. De overdracht is altijd goed. Ze nemen de tijd voor je bij brengen en halen.

Anja de Groot