Activiteiten bij kinderopvang De Vrolijke Vis

Bij kinderopvang De Vrolijke Vis laten we de kinderen spelenderwijs kennis maken met allerlei thema’s. Wij gebruiken hiervoor de methode Uk en Puk. De methode heeft 10 thema’s. Jaarlijks worden deze thema’s behandeld. Alle thema’s hebben leuke activiteiten waar bijvoorbeeld bepaalde woorden centraal staan en waar er leerdoelen zijn op basis van de leeftijd van de kinderen.

Op de groep staan de leerdoelen van de week en de woordenlijst bij het betreffende thema. De ouders worden vooraf aan een thema via een e-mail geïnformeerd over de inhoud van een thema en wat de activiteiten zullen zijn.

Met bijvoorbeeld thema ““wat heb jij aan vandaag ? “ gaan we met de kinderen bespreken wat de kinderen dagelijks aan hebben, dat kan een broek zijn maar ook een rok. De methode is een leidraad voor ons, maar wij nemen daar geen genoegen mee en proberen de thema’s dusdanig aan te bieden dat wij alle leerdoelen spelenderwijs behalen. Dit doen wij zoals hierboven staat door invulling te geven aan de manier waarop wij een thema uitvoeren.